Velkoobchodní spolupráce

The ChilliDoctor - Specialista přes chilli papričky

MASH

chilli produkty1

Tento druh zpracování chilli papriček je běžný v USA a v Asii, ale těžce ho budete hledat v rámci EU.

Výrobní proces je velmi jednoduchý. Čerstvé chilli papričky (obvykle 85-90% z hotového výrobku) se rozdrtí společně se solí a nechají se fermentovat (kvasit) po dobu 2 až 6 měsíců. Výtažek z kůže, semínek a dužiny společně poskytne intenzivní a bohatou chuť.

Pokud se fermentace zastaví (obvykle během 2-4 měsíců) produkt se transportuje, tak jak se vyrobí. Jinak se v malém množství přidá ocet (kyselina octová 2-4%) pro zastavení procesu fermentace. Výsledkem je chilli mash (pyré/kašovitá směs), který je stabilní a bezpečný v běžném prostředí (nemusí se chladit, pH pod 4). Sůl působí jako přírodní konzervant, takže jsou vyloučeny jakékoliv chemické konzervanty či barviva.

Chilli mash je vyroben za nízkých nákladů a připraven k dalšímu zpracování (vaření, filtrování, mixování/míchání). Používá se k výrobě omáček, sals, dipů, do jídel, pokrmů a mnoho dalšího. Chilli mash je dostupný po celý rok a stupeň pálivosti se nemění. Ekonomicky velmi výhodná varianta.

legenda1

CELÉ SUŠENÉ

chilli produkty2

Sušení je jednou z nejstarších konzervačních metod. Sušené chilli je obvykle bez škodlivých patogenů.

U sušených chilli papriček je snadné dlouhodobé skladování a jednoduchá manipulace. Papričky jsou ekonomicky výhodné a dostupné po celý rok. Mají velmi široké použití. Do jídel, omáček, sals nebo čistě jako koření. Po sklizni nejsou zapotřebí žádné přísady, pouze dostatek slunečního svitu nebo zdroj pravidelného pomalého tepelného zpracování.

Sušení zabíjí mnoho bakterií a plísní. Navíc umožňuje uchování po neomezeně dlouhou dobu, pokud jsou chilli papričky správně skladovány bez jakýchkoliv nežádoucích účinků. Správně by měly být skladovány v suchém a chladném prostředí mimo dosah světla. Tak v zásadě zůstávají bezpečné ke konzumaci. Přírodní oleje a barevné pigmenty se samozřejmě vždy s věkem rozptýlí.

Dodatečně jsme schopni naše kapsika tepelně nebo párou zpracovat, ale jelikož mají všechny naše produkty nízkou aktivitu vody, jsou schváleny. Naši dodavatelé je přísně kontrolují, takže další úprava již není nutná.

legenda2

 

PRÁŠEK | VLOČKY | GRANULE

chilli produkty3Sušené chilli papričky se dále mohou zpracovat formou drcení na chilli vločky, granule, či velmi jemným drcením na chilli prášek. Každá forma si najde široké uplatnění. Stejně jako u celých sušených papriček mají dlouhou dobu trvanlivosti, pokud se uchovávají uzavřené mimo dosah světla v suchém a chladném prostředí.

chilli produkty5 legenda2

ASEPTIC PACK | KONZERVOVANÉ

chilli produkty4

Pokud se výrobci nehodí ke zpracování náš mash,  nebo je zapotřebí výrobek s plnější chutí budou vhodnou volbou naše teplem plněné produkty. Proces je opět velmi jednoduchý. Plody jsou roztříděny, vyčištěny a rozdrceny. Obvykle se přidá trocha oleje, soli a octa. Poté se produkt ohřeje (v sáčku), předtím než se asepticky zabalí do sáčků. Následně je připraven k použití, aniž by se musel dále zpracovávat.

Výsledkem je stabilní, téměř čerstvé chilli, které má výraznou chuť a aroma. Vhodné pro použití do salátů, hotových jídel, podobných omáček a koření.

Pro restauratéry nabízíme také velmi oblíbené na kolečka krájené Jalapeno papričky v konzervách či sladké Sweetheart.

legenda4


NĚCO MÁLO Z NAŠEHO ZÁZEMÍ

Při vstupu do našeho skladu Vás ihned praští do nosu intenzivní směs vůní chilli koření.
 

CHILLI PAPRIČKY VYKUPUJEME PŘÍMO OD PĚSTITELŮ Z CELÉHO SVĚTA

Mexico, Indie, China, Turecko, Taiwan, Malawi, Thailand, Peru, Portugalsko, Costa Rica, USA

mapa

The ChilliDoctor s.r.o.

Sídlo: Svojsíkova 2680/42,

Ústí nad Labem, 400 11


IČ: 04149947 | DIČ: CZ04149947

Provozovna: Hornická 2511/10a

Ústí nad Labem, 400 11